Boek een goedkope
vakantie op Bebsy.nl

Booking.com


Skyscanner
Aanmelden Nieuwsbrief

home | sitemap | contact   
Bulgarije, officieel de Republiek Bulgarije, is een land in Zuidoost-Europa, gelegen in het oosten van de Balkan en ten zuiden van de rivier de Donau.
Waarom Bulgarije?

Wie van volksmuziek houdt, moet naar Bulgarije. Typerend zijn de onregelmatige maatsoorten en de traditionele instrumenten. Het is een van de oudste muzieksoorten in Europa. Ook het vuurdansen is een mysterieus fenomeen uit de Bulgaarse folklore!


Ruik de heerlijke rozen in de Rozenvallei in de omgeving van de stad Kazanluk. Dé plek voor verliefde koppeltjes! Van deze rozen maakt men rozenolie, een bekend Bulgaars exportproduct.


Een populaire trekpleister is de kust aan de Zwarte Zee. Een rotsachtige kustlijn en mooie zandstranden wisselen er elkaar af. Ideaal voor fietstochten of wildwatersporten zoals kanoën of kajakken.


Proef de Bulgaarse yoghurt! Voedzaam, verfrissend en meteen een reden waarom er in dit land zoveel honderdjarigen zijn. De Bulgaarse keuken is trouwens verwant aan de Turkse.


Wil je zonnebaden? Een zacht zeebriesje zorgt voor verkoeling! De Zwarte Zee staat via de Bosporus in verbinding met de Egeïsche Zee. En dat betekent lekker warm water!


Of laat je verwennen in een kuuroord. Bulgarije staat bekend om haar vele bronnen met heerlijk schoon en fris mineraalwater.


De parel van Bulgarije. Dat is Nessebar, één van de laatste authentiek middeleeuwse stadjes in Europa. Je vindt er restanten van de Griekse cultuur, Byzanthijnse basilieken en de typische huizen uit de Renaissance.


In de Bulgaarse bergen kan je uitstekend wandelen. Langs meer dan 5000 gemarkeerde paden ontdek je er een prachtige natuur.

Het klooster met de zebrahuid. Zo kan je het klooster in het Rilagebergte het best omschrijven. Het interieur is versierd met 1200 fresco’s met bijbelse taferelen. Het bekijken meer dan waard!


Maar Bulgarije is in eerste plaats veel vakantiepret voor weinig geld. Je zomer- of skivakantie (in Bansko of Borovets)... dankzij een sterke euromunt en de lage oost-europese prijzen gaat je portemonnee langer mee!Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer